Monday, December 20, 2010

Sorry, måste avreagera mig

JAG BLIR BARA så jävla sur på Arbetsförmedlingen. Först visar man upp en massa papper, fyller i blanketter och får stora OK-stämplar överallt. Inga fler blanketter ska lämnas in, nejdå. Nu när jag visat upp papper om att ersättningsdagarna håller på att sina och att jag har fått praktik, då är allt grönt. Grönt är fint. Grönt är inga besvär. Jag var till och med varit ute i väldigt god tid med papper och information att jag får lite klapp på huvudet att jag är en så jäkla duktig flicka.

Sedan går det en månad och man får påminnelser och uppmaningar om att skicka in den och den blanketten och det intyget. Allt det som förut var störtgrönt och lugnt för tre månader framöver, är plötsligt illrött och larmar med gälla signaler. Men jag har ju redan lämnat in blanketterna! Ni har registrerat dem. Jag har redan varskott om att mina ersättningsdagar håller på att ta slut. Jag har en papperskopia på den noteringen. Var är problemet? Var går gränsen för mitt eget ansvar och deras? Jag är vuxen. Jag klarar mig. Men måste jag göra allt jobb två gånger - eller tre, bara för att jag är i kontakt med en myndighet?

Känner ni igen det? A-kassan? Försäkringskassan? Försök aldrig vara en duktig flicka där. Du begravs i högar av blanketter, betar av blanketterna, får tillbaka dem, får några extra på köpet... Det är jobbigt nog när man är frisk. När man är sjuk är det ett jävla helvete.