Monday, July 4, 2011

Tour de Fleece - vad det egentligen handlar om

JAG ANTAR ATT någon någon gång skämtade om det där med att man spinner, fast inte på cykel - och att det blev en utmaning av det. Tour de Fleece är en utmaning på Ravelry och pågår under hela Tour de France och går väl ut på att man ska spinna lite varje dag och ha en bra ursäkt till att göra det. Vad kan vara bättre än att spinna medan man ser på cykling, liksom?

Det finns inga egentliga regler, inga måsten. Men de allmänna målen är att man ska spinna lite varje dag. Vill man kan man gå med i ett lag, ett team, som spinner en speciell typ av garn. Kanske spetsgarner. Eller så går man med i ett team som dyrkar Robert Pattison lika mycket som du (?) eller kanske Team Hopelessly Overcomitted...

Förra årets Tour de Fleece-mål

Jag var med förra året också. Mitt mål då var att spinna 800 gram 3-trådigt garn av handkardad gotlandsull till en tröja. Jag klarade det nästan. En vecka innan touren slutade fick jag jobb och mönstrade på ett tankfartyg. Rocken kunde jag inte ta med mig ut och med slända går det onekligen  långsammare. Men jag blev en bättre spinnerska på tiden som gick fram tills dess. Jag fick upp tempot och spann jämnare, vilket var en målsättning det också.

Kökssoffan som behöver tömmas- för att få plats med mer.

I år var tanken att jag skulle minska min fiberstash något. Jag har lovat mig själv att jag inte får ha mer ull än vad som får plats i min kökssoffa. (Förutom de tre sopsäckarna på vinden, men de gills inte.) Fast så sålde jag min Louet och tappade lusten. Tillfälligt, verkar det som, för idag känns det som om jag är på banan igen. Jag har fått låna en Lendrum-rock av snälla Tina. (Som inte har någon blogg.) Och om en vecka kommer min nya spinnrock. Och stashen behöver fortfarande krympa, jag får knapp igen locket på soffan.

Vill du också vara med? Jag är med i Team Nordic Spinners på Ravelry. Vi skriver mestadels på svenska. Du behöver ett konto på Ravelry och om du inte redan är medlem tycker jag att du ska bli det! Det är alldeles jättegratis, tar ingen tid att registrera sig och när du väl är medlem lovar jag att en helt ny stick- och virkvärld (för att inte tala om spinnvärld) öppar sig för dig.