Monday, October 24, 2011

Garn i bh:n och ha det bra


VET DU HUR man lättast avgör om ett garn är lämpligt att ha nära huden? Det visste inte My heller. Men hon blev väldigt ivrig att testa när jag berättade. Även om man inte behöver putta in nystanen som push-up-fyllning, så är det faktiskt ett bra sätt att avgöra om garnet är lämpligt att ha närmast huden. Om du kan ha garnet mot tutten i en halvtimme utan att det kliar är det okej att använda till en nära-huden-stickning.

My är en av de störtsköna bekantskaperna från helgens stickläger i Habo. (Yepp, jag har varit på läger igen. Och jag älskar att vara nörd!) Jag kände inte en kotte när jag åkte dit. Visst fanns det bekantingar där, folk man sett och pratat med någon gång sådär, men ingen jag kände på riktigt. Känner desto fler nu.

Inspirerande var det också. Har ett par bilder i kameran som måste visas. Gaffelvirkning har till exempel helt plötsligt blivit lockande. Och (jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men) en kofta i mormorsrutor. Många av stickningarna på lägret har faktiskt vidgat mina vyer en hel del. Det är fler än Volvo som behöver tänka utanför lådan.