Saturday, January 12, 2013

De-stash plans


EFTERSOM JAG VARIT så tyst det senaste året, är det kanske inte så många som vet att jag hade köpstopp förra året. Igen, jag vet. Är ganska frikostig med förbuden här. (Kanske för att jag var ganska frikostig med garninköpen när jag började sticka.)

Så, under ett år (oktober 2011-oktober 2012) var det nolltollerans på okynnesköp, medan kompletteringsköp för att avsluta projekt var okej. (Och så snackar vi något nystan här och där.) Hur det gick? Måste erkänna att jag drattade dit på en härva sockgarn i mars april någon gång. (Se bild.) Till mitt försvar vill jag säga att det använde upp med en gång och blev väldigt nöjd med sockarna. Och så blev det kanske någon härva för mycket när jag skulle kompletteringsköpa till den där västen i entrådigt gotlandsgarn. (Som inte sett dagens ljus än.) Och så ett (helt acceptabelt) kompletteringsköp för att kunna virka ihop rutorna till mormorsrutefilten. Annars inget. Faktum är att jag inte ens är sugen längre. Inte på att spontanshoppa i alla fall.

Det hela resulterade givetvis i att mängden garn i stashen sjönk. Det var bra. Men i år ska den sjunka ännu mer. Jag belägger mig inte med köpstopp igen (eftersom det inte behövs) men jag sätter upp ett mål.

Under 2013 vill jag sticka sex tröjor. Jag är på god väg med min första.