Wednesday, July 17, 2013

Molly är sjuk

Tänk dig en zombie med vita ögon. Sätt ett sånt öga på ett brunt får och du har Molly framför dig. Det ser inte bra ut. Det ser jävligt läbbigt ut.

Jag ringde veterinären i går, men de kunde inte komma. Eftersom det inte var kris, kändes det okej. Men idag var det kris. Molly var dålig. Väldigt dålig. Vi funderade på att ta bort henne utan att träffa veteriniären först, men kom överens om att låta dem komma hem och ta en titt, att se det som en lektion i fårmedicin modell dyrare. Veterinären kom, men efter två sprutor och salva i ögat kunde hon fortfarande inte säga mycket mer än att det faktiskt inte såg bra ut. Hon kan inte ens säga vad det är. Antagligen har hon fått något i ögat, en gren eller liknande. Kanske är ögongloben punkterad, kanske är något "bara" inflammerat. Kanske blir hon bra, kanske inte.

Vi ger henne fyra dagar. Om hon inte är markant bättre måste vi gå från fårmedicin till fårslakt. Vem som ska lära mig det vet jag inte, men det är en del av fårägandet så jag får väl se till att deala med det. Eftersom hon får penicillin och det ska gå femton dagar mellan behandling och slakt, verkar det som om jag inte kan skicka bort henne utan måste göra det själv. Att vänta de där femton dagarna för att låta penicillinet gå ur kroppen finns inte med på världskartan om hon har ont.