Thursday, November 14, 2013

Förberedelser i ull


Det grejas för fullt inför helgens spinnkurs idag. Ullpaketen med vita spinnprover packas, kompendie skrivs, handspunna härvor och stickade plagg plockas fram för att följa med som demo-ex. Och så kan jag berätta att jag kommer att ha med mig färgad ull för försäljning till kursen. Nej, det är inte jag som färgat, sånt över låter jag till proffsen.

Ullen kommer från Ulrika som driver Etsy-shoppen Willow Fairy Wool. (Om du var med på SiV i år såg du kanske hennes bord med ull där?) Jag har varit hemma hos henne och tittat i hennes lådor ett par gånger och allt man vill göra är att slänga ner rubbet i väskan och åka hem och stänga in sig med spinnrocken i ett halvår.

Inte nog med att jag får ta med ullflätorna med roliga och lyxiga blandningar från hennes Etsy-shop, hon har dessutom fägat upp ull speciellt för de här kurserna. Det kommer alltså att finnas ett helt gäng "småpaket" om 50 gram med ull från fårraser (en ras i varje påse) som alla anses vara lättspunna – även om man är nybörjare. (Ja, det finns ull som generellt är lättare och ull som är generellt svårare att spinna.) Ni ser lite av utbudet på bilden ovan. "Nybörjarpaketen" till höger, fin- och lyxblandningarna (flätor på 100 gram styck)  till vänster.

Ulrika är grymt duktig på att färga och jag hoppas att ni som kommer till kursen på söndag ska uppskatta hennes färgställningar och ull precis lika mycket som jag gör!

PS. Eftersom det varit stor efterfrågan även på spinnrockskurser för nybörjare, kommer jag att hålla en sådan i början av december. Mer information om det kommer i morgon!