Friday, January 3, 2014

Stickmålen 2013 – check!

Jag är mycket för att sätta upp mål. Något med att jag alltid vill bli lite bättre på något, alltid ha något att jobba mot och alltid ha något slags rekord att slå. Tävlingsmänniska de luxe, skulle man kunna säga. Inte alltid en så bra eller ens rolig egenskap, men jag har lärt mig leva med den. Och dämpa den.

Jag hade två (försiktiga) mål på stickfronten för 2013. 
  1. Sticka och avsluta sex tröjor eller västar i vuxenstorlek. (Självklart i syfte att "bränna garn", inte bli varm.)
  2. Göra mig av med (helst sälja) 10 kilo garn.
Några olyckskorpar kraxade om att sex tröjor var lite väl mycket och skulle det inte bli lite väl stressigt och... Jag stängde öronen och började sticka. Och även om mormorsrutevästen som jag började på i februari inte blev klar förrän slutet av december, fick jag relativt lätt ihop mina sex bålvärmare. (Bilden på mormorsrutevästen är från i vintras medan den fortfarande var oklar. Den ligger på tork och väntar medan jag letar välvillig fotograf.)

 


 

Garnet då? Tja. Efter lite räknande har jag kommit fram till att jag stickat upp lite mer än 5 kilo garn. Efter lite funderande kan jag komma fram till att jag köpt in ungefär 2,5 kilo garn varav det mesta har använts upp direkt. En del har använts till projekt som kräver specifikt garn (typ raggsockar), annat har eller kommer att användas som som komplement i projekt jag har eller kommer att sticka.

Jag måste säga att jag är rätt nöjd med att i runda slängar minskat stashen med 2,5 kilo garn. Men det blir bättre. Jag har inga exakta vikter, men efter Habo åkte jag hem med två tomma bananlådor som det tidigare varit garn i. Jag har vägt två av de jag har kvar hemma och de väger fem respektive sju kilo. Vilket borde innebära att jag "blivit av med" 10-14 kilo bara i Habo. Det är ju inte helt fy skam?

Så, nu en liten bit in på 2014 summerar jag 2013 med att jag nått mina stickmål för förra året, klappar mig själv på axeln och sätter upp nya mål för 2014. (Vem trodde att jag skulle nöja mig med att nå ett mål när man kan slå det rekordet nästa år?)

Vad har jag då hittat på för 2014? Fler tröjor så klart! Tio stycken. (Tolv hade varit fint, men det är lite overkill är jag rädd för.) Och så är det hög tid att göra sig av med garnet som bara ligger och tar plats i garderoben. Det är ett gäng bananlådor det med...