Wednesday, February 12, 2014

Vasalopp och sjömanslivJag har varit Sälen en vecka. När jag ställde mig på mina sprillans nya längdskidor för tre veckor sedan, räknade jag ut att det var tio år sedan jag åkte längdskidor sist. Tur att skidåkning är lite som cykling – har man en gång lärt sig, kan man. Typ. (Det sitter i kroppen, man får bara se till att gräva fram det.) Jag fick ihop 15 mil under veckan och kände att rytmen kom tillbaka. Om tre veckor är det dags för Vasaloppet. Om allt vill sig.

För det finns en risk att en för mig okänd man på en cementlastare i Östersjön sätter stopp för min Vasadebut. Du förstår, jag blev erbjuden ett jobb. På sjön. Och klart som korvspad att jag tog det! Men det innebär ju också att jag har en avlösare som vill hem. Frågan är hur gärna han vill hem när Vasaloppsstarten går...

Hur det gick med jobbet som personlig assistent? Jag valde att sluta när jag fick chansen att gå till sjöss igen. För den här gången. Jag stänger inga dörrar där. Hittar man bara rätt brukare kan man ha hur kul som helst.