Wednesday, August 31, 2016

Koftan med stort K


Koftan har varit klar i lite mer än en vecka, men min omgivning visar sort ointresse för fotograferande. Till slut bestämde jag mig för att göra vad jag kunde samtidigt som jag önskade att armarna ibland hade kunnat vara lite längre. Typ vid selfiefotografering.

Anyway. Jag använde mig av fem olika nyanser och totalt gick det åt 450 gram garn. Knapparna från Tant Kofta är skinnklädda farfarsknappar och känns klockrena. Jag är nöjd som attan. Jag tror bannemej att den gamla koftan (som jag mallat av) kommer att få gå vidare så småningom. Med ålderns rätt, kanske? (Den var ett loppisfynd inte helt i nyskick, som jag nu hunnit slita flitigt på i alla fall tre år.)


För övrigt räknade jag ut att garnet till den här koftan står för 0,6 procent av min ursprungliga stash. Jag börjar på allvar inse hur det kommer sig att det gått så snett med garnsamlandet: jag har inte haft någon som helst koll på hur mycket garn det går åt... Jag börjar få bättre pejl på det nu... Förutom koftan har jag stickat ett gäng strumpor. Ny tröja är under planering. Samtidigt släpper jag taget om mer och mer garn även i spara-lådorna. Garner har lagts ut på Tradera (där jag heter TheSeaman) och mer lär det bli framöver. Det går framåt.